Hírek

2010.06.14. 16:28

Magyarország Európa élvonalában költségvetési szempontból

Magyarország Európa élvonalában jár költségvetési teljesítmény szempontjából, és ez a tény is hozzájárult ahhoz, hogy a korábbi napok kormányzati nyilatkozatai után megrendült piacok az elmúlt héten már "gyógyulófélben" voltak - áll londoni felzárkózó piaci elemzők friss helyzetértékeléseiben.

MTI Eco

A BNP Paribas bankcsoport befektetési részlegének heti európai feltörekvő piaci áttekintése külön fejezetben tér vissza a magyarországi nyilatkozatok okozta piaci megingásra és a kormány által ezután bejelentett gazdasági akciótervre. Ez utóbbival kapcsolatban a cég szakértői megállapítják, hogy a kormány kommunikációja most már "sokkal konstruktívabb".

A magyar gazdaság állapotát Görögországéhoz hasonlító korábbi kijelentések kapcsán a ház annak a véleményének ad hangot, hogy - az előző heti "PR-felfordulás" legfeltűnőbb elemeként - az erről szóló nyilatkozatok "nélkülözték az érdemi tartalmat". Magyarország alapmutatói nemcsak a Fidesz-politikusok által felvázoltnál sokkal jobbak, de térségi, sőt EU-szintű összevetésben is általánosságban egészségesek - áll az elemzésben.

A BNP Paribas szakértői szerint költségvetési szempontból Magyarország a három legjobban teljesítő EU-tagállam egyike.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!