Hírek

2010.06.13. 23:22

Fölényesen győztek a németek az ausztrálok ellen

Győzelemmel kezdte a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságot a német válogatott, amely a D-csoport második mérkőzésén 4-0-ra verte az ausztrál csapatot.

bama (Forrás: MTI)

Gyorsan egyértelművé tette a német válogatott, hogy gólszerzésre törekszik, jó ritmusváltásokkal, szép passzokkal gyakran került az ausztrál védőfal mögé. Podolski és Klose találata mellett továbbiak is születhettek volna, legalábbis a lehetőségek megvoltak erre, miközben a másik oldalon semmi jele nem mutatkozott annak, hogy alapvetően változhatna a helyzet.

Ehhez képest kissé álmosan kezdte a második félidőt Joachim Löw alakulata, tíz perc elteltével azonban ismét belelendült, és továbbra sok helyzetet alakított ki. A Cahill kiállítása miatt tíz emberre fogyatkozó ausztrálok próbálkozásaiban ebben a szakaszban sem volt erő, a németek pedig megduplázták előnyüket.

D csoport, 1. forduló

Németország-Ausztrália 4-0
Durban, Moses Mabhida Stadion, 62 ezer néző
Gólszerzők: Podolski (8.), Klose (26.), Müller (68.), Cacau (70.)

Az előző vb-n házigazdaként bronzérmes németek Lukas Podolski révén szereztek vezetést a 8. percben, majd Miroslav Klose növelte az előnyt a 26.-ban. A második játékrészben Thomas Müller és Cacau volt eredményes a 68., illetve a 70. percben. A vb első három napján nyolc mérkőzést játszottak le, a győzelmek közül a németeké volt a legnagyobb különbségű. 

Ghána-Szerbia 1-0 (0-0)

A ghánai válogatott 1-0-ra győzött a szerb csapat ellen a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság vasárnapi nyitómérkőzésén. Az előző világbajnokságon nyolcaddöntős afrikai alakulat győztes gólját az az Asamoah Gyan lőtte büntetőből, aki négy évvel korábban is együttese első találatát szerezte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!