Hírek

2010.06.28. 10:31

Bugáréknak csak a partneri viszony az elfogadható a Fidesszel

Ha meghívják, a Híd részt vesz a MÁÉRT-on és a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumán

Duna Televízió

Nem a Híd párt van rossz kapcsolatban a magyar kormánypárttal, hanem utóbbi kötelezte el magát a Magyar Koalíció Pártja mellett - nyilatkozta a Duna Televízió Heti Hírmondó című műsorának vasárnap este Bugár Béla, a pozsonyi parlamentbe magyar-szlovák pártként bekerült Híd elnöke.

Nem mi vagyunk rossz kapcsolatban a magyar féllel, hanem a magyar kormány és a Fidesz kötelezte el magát a Magyar Koalíció pártja mellett, és azóta sem változott a véleménye - nyilatkozta a Duna Televíziónak Bugár Béla pártelnök.

Mint ismeretes: a közelmúltbeli parlamenti választások óta a Bugár vezette Híd-Most párt képviseli intézményesített formában a szlovákiai magyarokat a pozsonyi törvényhozásban. A Magyar Koalíció Pártja, amely elsődlegesen magyar nemzetiségi pártként határozza meg magát, nem került be a szlovák törvényhozásba.

Bugár megjegyezte: továbbra is "üzengetések vannak" Magyarország felől, hogy a Híd bizonyítsa magyar párt voltát. "Mi itt fogjuk bizonyítani, Szlovákiában, a mi választóinknak, hogy milyen párt vagyunk. Olyan párt, amely a választások előtt tett ígéreteit teljesíteni kívánja. Nem nekünk kell lépni" - szögezte le a politikus.

Hozzáfűzte: hívei a tárgyalásnak, de csak partneri viszonyra hajlandók. Amennyiben meghívják, a Híd részt vesz a Magyar Állandó Értekezleten, avagy a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumán. Utóbbi szervezet működésével kapcsolatban Bugár megjegyezte: "van ott egy határozat, ami miatt Szlovákiai kritizálja a magyar parlamentet, ezzel kapcsolatban még jó volna leülni tárgyalni" .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!