Hírek

2010.06.16. 19:42

Bombameglepetés: kikaptak a spanyolok

Chile jó játékkal verte Hondurast, bevált Hitzfeld svájci retesze. Forlán duplázott, az uruguayiak legyőzték a házigazdákat.

D.G., bama

Az utolsó volt az eddigi legjobb. Mármint a H-csoport meccsei hozták az eddigi legjobb játékot.

Honduras-Chile 1-0 (1-0)

A chileiek is kifejezetten jól futballoztak a hondurasiak ellen, talán az egygólosnál is fölényesebb győzelmet érdemeltek volna. Így is örültek, a hazai rendezésű 1962-es világbajnokság óta először nyertek vb-mérkőzést, pedig 1998-ban még a csoportból is továbbjutottak.

Svájc-Spanyolország 1-0 (0-0)

De a nagy szenzációt és az eddigi legjobb futballt a spanyol és a svájci válogatott mérkőzése hozta. A lövések aránya 23:8 volt az esélyesebb spanyolok javára – de a svájciak nyertek, egy szerencsés góllal, amit Gelson Fernandes paszírozott be. Ugyanakkor sokat tett Ottmar Hitzfeld együttese: jól védekezett s időnként veszélyesen kontrázott. A gólban is fő szerepet játszó Derdiyok növelhette volna a svájciak előnyét, de miután több spanyol védőt is elfektetett, Casillas mellett a kapufára pöckölte a labdát.

A spanyolok csapata, amióta Vicente Del Bosque a kapitány,  mindössze egyetlen mérkőzésen nem tudott gólt szerezni: éppen Dél-Afrikában, tavaly a Konföderációs Kupán. Akkor az Egyesült Államoktól kaptak ki hatalmas meglepetésre az elődöntőben, miután előzőleg 35 mérkőzésen keresztül nem kaptak ki,  ami csúcsbeállítást ért. A kapitány 26 mérkőzése közül mindössze az az egy végződött vereséggel.

A spanyolok rengeteget birtokolták a labdát, végig támadtak, szinte felborult a pálya. Xabi Alonso elképesztő kapufát rúgott, David Villa, Jesus Navas, Fernando Torres és Pedro révén a végén már négy csatárral támadtak, de a végén elbuktak.

Dél-Afrika - Uruguay 0-3 (0-1)

Az uruguayi válogatott többek között Diego Forlán duplájával 3-0-ra nyert a házigazda dél-afrikai együttes ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!