Hírek

2010.06.11. 12:06

APEH: ne dőljenek be az álrevizoroknak

Ne dőljön be senki az álrevizoroknak – hívja fel a figyelmet az APEH. Mint közleményében olvasható, a nyár beköszöntével megszaporodnak az árusok, ilyenkor gyakoribb a helyszíni ellenőrzések száma az adóhivatal és a különböző társhatóságok részéről is. Sokan azonban nem tudják, hogyan azonosíthatják az ellenőrzést végző személyeket.

Világgazdaság Online

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal emlékeztet arra, hogy az APEH-revizorok mindig párban járnak, és a helyszíni vizsgálatok során sem eljárási illetéket, sem helyszínen fizetendő bírságot nem szabnak ki, és semmilyen formában nem kérnek pénzt az ellenőrzött adózótól az eljárás lefolytatása közben.

Az ellenőrzés megkezdésekor kötelesek megmutatni fényképes hivatalos szolgálati igazolványukat valamint a nevükkel és sorszámmal ellátott hivatalos megbízólevelüket. Amennyiben ez nem így történik, akkor az ellenőrzés semmis.

A cikk nem ért véget, lapozzon!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!