Hírek

2010.05.12. 10:44

Veszélyben vannak a magyar fürdők?

Azonnali tárgyalásokat kezdeményez az új kormánnyal Magyar Fürdőszövetség. Ennek oka, hogy a turizmus húzóágazatának is tekinthető fürdők a szervezet szerint az utóbbi években bizonytalan helyzetbe kerültek.

Világgazdaság Online

A Magyar Fürdőszövetség  szerint a kormányzati döntéshozók az elmúlt években mostohán kezelték ezt a területet.  Mindezt jól bizonyítja, hogy a fürdők kérdése nem tartozott eddig egyik minisztérium hatáskörébe, de még főosztályi szinten sem felelős senki ezért a területért.

A gyógy- és ásványvizek és a hazai természetes gyógymódok legfontosabb hivatalát az Országos Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Főigazgatóságot több mint fél éve felszámolták és beintegrálták az ÁNTSZ szervezetébe egy főosztályként úgy, hogy még a mai napig nincs neve az új szervezeti egységnek és több csatlakozó jogszabály módosítása sem történt meg.

A szervezet szeretné elérni, hogy az új kormányzat a fürdők üzemeltetését és létesítését szabályzó 1996 évi kormány és miniszteri rendeleteket korszerűsítsék. Mindez a Magyar Fürdőszövetség folyamatos kérése és szakmai javaslatai ellenére nem történt meg, mert a területért felelős egészségügyi minisztérium nem hajlandó programba venni.

A cikk folytatása itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!