Hírek

2010.05.19. 12:12

Törlesztettek a görögök

VGO- Reuters

Maradéktalanul visszafizette Görögország 8,5 milliárd eurónyi ma esedékessé vált tíz éves lejáratú tartozását – közölték az ügyletet ismerő banktisztviselők. Ez az esedékessé váló görög kötelezettség volt, amelynek sürgetően hatott az EU és az IMF közös, 110 milliárd eurós mentőcsomagjának összeállítására.

Athén ugyanakkor egyáltalán nincs még biztonságban. A törlesztés csupán lélegzetvételnyi szünetet jelent Görögország számára, de továbbra is meg kell tudnia győzni a kabinetnek a befektetőket arról, hogy a többi pénzügyi kötelezettségnek is képes eleget tenni.

A piacokat mindenesetre nem kápráztatta el egyelőre a törlesztés ténye. A görög és a német állampapírok hozama közötti rés a keddi zárás 504 bázispontos szintjéről 521 bázispontra emelkedett.

Igaz, ebben a német shortolási tilalom is szerepet játszik, mivel ez a befektetőket a biztonságos papírok irányába terelte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!