Hírek

2010.05.05. 12:01

Michl: Csak óvatosan aképviselők számának csökkentésével!

Megfontoltságra int az önkormányzati képviselők létszámának felezésében a KDNP-s politikus.

Világgazdaság Online

Az önkormányzati képviselői létszám differenciált csökkentését tartaná jónak Michl József, Tata polgármestere, a Kereszténydemokrata Néppárt megválasztott országgyűlési képviselője. A politikus a Duna Televízió Hattól nyolcig című műsorában mondta el ezzel kapcsolatos véleményét. A gyakorló szakember az önkormányzatok nehéz helyzetét arra vezeti vissza, hogy az állam az elmúlt nyolc évben kizsigerelte az önkormányzatokat. Meglátása szerint a helyhatóságok fele csőd közeli állapotban van.  

Elsősorban a nagy önkormányzatoknál lenne fontos és értelmes döntés megfelezni a testületi létszámokat – mondta a Duna Televízió reggeli háttérműsorában Michl József. Példaként említette a megyei önkormányzatokat, azon belül is a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlést, melynek maga is tagja. A testület  jelenleg negyven tagú, a feladatokat pedig szerinte húsz fővel is éppen olyan jól ellátná a megyei testület. 

A kisebb településeknél már megfontolásra int a gyakoroló önkormányzati vezető. Saját városában – a közel huszonötezer fős Tatán – a felezés kilenc tagú képviselő-testületet eredményezne, amivel bajos lenne ellátni néhány alapvető feladatot; nehéz lenne például bizottságokat alakítani, azokban a döntésképességet folyamatosan fenntartani.

További részletek a cikk folytatásában olvashatók!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!