Hírek

2010.05.04. 10:08

Mekkorát kaszál a FIFA az idei foci vb-n?

A különféle kereskedelmi szerződéseknek köszönhetően várhatóan egymilliárd dollár körüli nettó jövedelem keletkezik az idei labdarúgó világbajnokságból – jelentette ki a Financial Times kérdésére a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) főtitkára.

Világgazdaság Online

Jerome Vlacke a brit üzleti napilap kérdésére válaszolva elárulta, hogy a kereskedelmi szerződésekből a nyári vébé 3,2 milliárd dolláros bevételre számíthat. A FIFA 1,2 milliárd dollárt költ a június 11-én kezdődő torna megrendezésére (ebből 700 milliót Dél-Afrikában, a helyszínen).

 

További egymilliárd dollárt adnak ki különféle fejlesztési programokra, a tagállami sportági szövetségek pénzügyi támogatására és egyéb projektekre. A bevételek és kiadások egyenlege egymilliárd dollár körüli pluszt mutat majd.

 

A főtitkár szerint hiba lenne azonban ezt az összeget profitként meghatározni. Inkább arról van szó, hogy egyfajta tartalék képződik, ami a jövőben megvédi a szervezetet, ha bármiféle, előre nem látható pénzügyi probléma merülne fel – fogalmazott Vlacke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!