Hírek

2010.05.04. 08:37

Matekkal folytatódott az érettségi

Rendben megkezdődtek a matematika írásbeli érettségi vizsgák a középiskolákban kedd reggel, rendkívüli esemény nem történt – közölte az oktatási tárca.

MTI

Középszinten 1.246 helyszínen 90.679 tanuló, emelt szinten 54 helyszínen 2.686 diák tesz írásbeli vizsgát. Matematikából középszinten angol, francia, horvát, német, olasz, orosz, román, spanyol, szerb és szlovák nyelven, emelt szinten angol, francia és német nyelven is lesz érettségi.

A matematika középszintű írásbeli vizsga 180 percig tart, a vizsgázó először az I. feladatlapot tölti ki 45 perc alatt, majd a II. feladatlapot oldja meg, erre 135 perce van.

A matematika vizsgatárgy emelt szintű írásbeli vizsgája 240 perces. A vizsga két részből áll, a vizsgázó a rendelkezésére álló időt tetszése szerint oszthatja meg az I. és a II. rész, illetve az egyes feladatok között, és a feladatok megoldásának sorrendjét is meghatározhatja.

A diákok a vizsgán közép- és emelt szinten is függvénytáblázatot (egyidejűleg akár többfélét is), szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológépet, körzőt, vonalzót, szögmérőt használhatnak, ezekről maguknak kell gondoskodniuk. Az eszközöket a vizsga során egymás között nem cserélhetik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!