Hírek

2010.05.14. 13:29

Már biztos: Stohl András drogot is fogyasztott

Tiltott pszichotróp anyagot talált a toxikológiai szakértő a május 8-án Fót közelében balesetet okozó S. András vérében – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

MTI

A korábban tanúként kihallgatott színész-műsorvezetőt, Stohl Andrást ittas vagy bódult állapotban elkövetett súlyos testi sértést okozó járművezetés és kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt vonják felelősségre – derül ki a közleményből.

A megyei rendőr-főkapitányság pénteki közleménye szerint  Stohl András nemcsak ittas volt, hanem kábítószer hatása alatt is állt a baleset idején. Az igazságügyi toxikológiai szakértő csütörtökre elkészült, a dunakeszi kapitányságnak megküldött véleménye szerint a vizsgált vér- és vizeletmintában tiltott pszichotróp anyagot találtak.

A közlemény kitér arra is, hogy – a toxikológiai vélemény nyomán – csütörtökön házkutatást tartottak a gyanúsított fóti ingatlanában, arról azonban a rendőrség nem ad tájékoztatást, hogy találtak-e ott valamilyen kábítószert vagy sem. Azt viszont leszögezték, hogy a férfit már kihallgatták gyanúsítottként.

Stohl András ellen a jelenleg rendelkezésre álló adatok és szakvélemények alapján „súlyos testi sértést okozó járművezetés ittas vagy bódult állapotban bűntettének és kábítószerrel való visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja” miatt indítottak eljárást. A színész fegyvertartási engedélyét visszavonta a rendőrség, kötelezve őt vadászfegyverei és a hozzájuk tartozó lőszerek leadására a büntetőeljárás jogerős befejezéséig ­– írta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, hozzátéve: tisztázásra vár, hogy a fentieken túl elkövetett-e más bűncselekményeket a május 8-ai karambollal összefüggésben a gyanúsított.

Stohl András péntek délelőtt fél tizenegy körül kislányát az ölében tartva, élettársa kíséretében bement a dunakeszi rendőrkapitányságra, ahol mintegy fél órát tartózkodott.

Somos Zoltán, a színész ügyvédje a helyszínen várakozó újságíróknak azt mondta: csak a nyomozati szak végén nyilatkozik a baleset körülményeiről. Hangsúlyozta: egy közlekedési bűncselekményben sokszor a legapróbb információnak is jelentősége van, ezért mindenképp meg akarják várni az iratismertetést, illetve az eljárás végét. Szerinte „igen zavaró”, hogy számos jogász úgy nyilatkozik az ügyről, hogy nem ismeri a pontos részleteket.

Somos Zoltán nem árulta el, hogy milyen célból érkezett védencével a kapitányságra. Közölte: a színész-műsorvezető megbánta tettét, és elnézést kér a sértettektől. A védő a maga és megbízója nevében arra kért mindenkit, hogy hagyják „békében dolgozni" a színészt, és a családját se zavarják.

Stohl András május 8-án hajnalban a főváros felől otthona felé tartva Fót közelében frontálisan ütközött két másik autóval, egy ember súlyos, egy másik könnyebb sérülését okozva. A színész – eddig tisztázatlan körülmények között - még a rendőrség kiérkezése előtt elhagyta a helyszínt, a rendőrök otthonából állították elő, majd meghallgatták, valamint vér- és vizeletmintát vettek tőle. Autójának szakértői vizsgálata még tart – az első információk szerint a műszaki hiba nagy valószínűséggel kizárható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!