Hírek

2010.05.07. 14:11

Már az egész világ a görög tragédiától retteg

A világ legfontosabb tőzsdéi sorra estek, miközben az Európai Unió a Görögországnak nyújtandó segélycsomag elfogadását véglegesíti.

Reuters

A görög "fertőzésveszéllyel" kapcsolatos félelmek globális mértéket öltöttek a Reuters megfogalmazása szerint. A német honatyák ma fogadják el a mentőcsomagot, miközben Angela Merkel úgy fogalmazott: az európai kormányok harcot vívnak a piacokkal a görög ügyben.

A Fehér Ház szoros figyelemmel követi az eseményeket, Washington már aggodalmát fejezte ki az európai helyzet alakulása kapcsán. Ma hét pénzügyminiszter tárgyal a mentőcsomagról. Olli Rehn, az EU monetáris ügyeinek biztosa egy finn lapnak úgy fogalmazott: Görögország lehet az Európai Unió Lehman Brothers-e. Úgy vélte, az Egyesült Államok sem tudta előre, hogy a bankház bedőlése hetven éve a legnagyobb válságot idézi elő.

Ma reggel az európai részvényindexek átlag 3 százalékkal süllyedtek, míg a tengerentúlon a csökkenés 9 százalékot tett ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!