Hírek

2010.05.05. 15:32

Már a sör sem fogy

A világ legnagyobb sörgyártója, az Anheuser-Busch InBev SA (AB InBev) 34 százalékos profitcsökkenésről számolt be az első negyedévben és az idei évben sem számol a kereslet javulásával.

AP - Világgazdaság Online

A többek között a Budweisert is gyártó AB InBev 475 millió dolláros profitról tett jelentést, ez 34 százalékkal alacsonyabb az előző év első negyedévi eredményénél. Az árbevétel 1,9 százalékkal, 8,33 milliárd dollárra emelkedett. Globális szinten az értékesítés stagnált, a profit marzs pedig a cég szerint csak az év második felében javulhat a magas marketing költségek és a várt gyengébb eladások miatt - jelenti az AP.

Az AB InBev a következő negyedévben is az év első három hónapjában elért eredményekhez hasonlót vár, és lassabb EBITDA-növekedésre számít. A cég legnagyobb piacán, az Egyesült Államokban 6,8 százalékkal csökkent a mennyiségben mért értékesítés, de 14,4 százalékos mínuszt könyveltek el Oroszországban és 1,2 százalékot Nyugat-Európában is. Kínában viszont 5,1 százalékkal több sör kelt el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!