Hírek

2010.05.17. 08:10

Káoszt hagyott maga után a HospInvest

Barátságtalan gesztusnak tartják az egri Markhot Ferenc megyei kórház működtetői, hogy a Borsod megyei kórház néhány hete járóbeteg-szakrendelőket nyitott Egerben. Az előbbiek szerint nem volt szükség új rendelőkre, a miskolci kórház vezetője viszont azzal érvelt: senkitől nem vettek el semmit.

Népszabadság

Kardiológia, neurológia, idegsebészet és ortopédia – heti nyolcvan órában e szakrendeléseket indította el április közepén – éppen a parlamenti választás két fordulója között – Egerben a Borsod megyei kórház.

Az egri önkormányzat, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzat – amelyben a Fidesz–KDNP frakciója tagja Csiba Gábor miskolci kórházigazgató is – társulási szerződést kötött annak érdekében, hogy a négy szakrendelés elindulhasson a hevesi megyeszékhelyen.

A havi nyolcvanórás rendelési időt – ami napi négyórás rendelésnek felel meg – a miskolci kórház a saját keretéből adta át az egrieknek, a betegellátás havi hatmillió forintos költségét az Országos Egészségbiztosítási Pénztár finanszírozza: ebből fedezik a tizenkét orvos munkadíját és a rezsiköltségeket.

A cikk itt folytatódik, lapozzon!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!