Hírek

2010.05.25. 10:05

Húszezressel fizetne? Gondjai lehetnek!

A MasterCard és a Bankkártya.hu közös felmérése szerint a budapesti üzletek nagy részében ma is megoldhatatlan feladatnak bizonyul a húszezer forintos beváltása.

Világgazdaság Online

A MasterCard és a Bankkártya.hu próbavásárlói olyan boltokat kerestek fel, ahol gyakori a kisösszegű fizetés, de nem lehet bankkártyával fizetni. A vizsgált üzletek között több taxis, újságos, élelmiszerbolt, pékség, virágüzlet, papír írószer üzlet, trafikos, cukrászda és kifőzde volt.

A felmérés készítői minden üzletben 3 ezer forint alatti vásárlást kezdeményeztek, amit 20 ezer forintos bankjeggyel kívántak kiegyenlíteni. A vizsgált 120 fővárosi egység 36 százalékában nem sikerült a vásárlás, tehát váltópénz illetve kártyaelfogadás híján a tesztelők nem vihették el a kiválasztott árut. Ráadásul a nagy címlet beváltása miatt minden hatodik sikeres vásárlás alkalmával teljesen elfogyott az aprópénz a kasszából. A felmérés tanúsága szerint tehát a vizsgált, kártyát nem elfogadó üzletek több mint 45 százalékban jelentős problémát okoz a nagy címletű készpénz kezelése.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!