Hírek

2010.05.21. 08:24

Hogyan lehetne a devizahiteleket forintra váltani? Családi adózás!

A szakemberek szerint nem lenne helyes a hiteleket átváltani, inkább alternatív megoldásokkal kellene segíteni a bankokon és az adósokon, akik ráadásul a jelenlegi, 200 forintos svájcifrank-árfolyam mellett átváltott forinthitelek részleteit valószínűleg igen nehezen tudnák törleszteni.

VG

Orbán Gábor
Az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő kötvényportfólió-menedzsere

Családi adózás


„Csökkenteni kell a svájcifrank-lakáshitelekhez kapcsolódó stabilitási kockázatokat, ezt azonban nem az árfolyamkockázat kiiktatásával lehet elérni, az ugyanis nem vész el, csak átkerül más szereplőkhöz.

A piacra ekkora forintkínálat nem borítható, ha pedig az állam veszi át a forint melletti pozíciót, az ország sérülékenysége nem változik, és a forinthitelesekkel szemben sem fair ez a megoldás.

Vannak a fizetőképességre ható más tényezők, amelyekkel könnyebb lenne mit kezdeni.

Az szja-csökkentési, illetve családi adózással kapcsolatos elképzelések például éppen azt a csoportot céloznák, amelyeknél a legjellemzőbb a svájcifrank-adósság, és amelyeknél morális alapon is a leginkább indokolható az állami beavatkozás a lakás megtartása érdekében.”

A szakértők véleményei nem értek véget, lapozzon ide a folytatáshoz!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!