Hírek

2010.05.20. 07:25

Figyelem! Ma éjfél az szja-bevallási határidő!

Ma éjfélig kell benyújtani a személyijövedelemadó-bevallásokat a magyar adózóknak anélkül, hogy valamiféle szankcióval sújtanák őket. Az idén többen siettek az szja-bevallással, mint máskor

VG

Ma éjfélig kell benyújtani a személyijövedelemadó-bevallásokat a magyar adózóknak anélkül, hogy valamiféle szankcióval sújtanák őket. Az idén azonban vannak kivételek ezalól.

Ahogy azt az adóhatóság közzétette: ha az időjárás miatt az adózó nem tud határidőben eleget tenni bevallási és/vagy befizetési kötelezettségének, akkor az akadály elhárulta után a bevallás benyújtásával, illetve a befizetéssel egyidejűleg indokolt igazolási kérelemmel kimentheti a késedelmet. Mivel Borsod-Abaúj-Zemplén megyében kihirdetett veszélyhelyzet áll fenn, ezért a térségben a természeti körülmények által akadályoztatott ügyfél részéről nem szükséges részletes indoklás az igazolási kérelemben, elegendő a veszélyhelyzetre való hivatkozás.

A cikk nem ért véget, lapozzon!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!