Hírek

2010.05.19. 11:46

Fidesz: Gyurcsány sem kerülheti el a számonkérést

Az Országgyűlés ösztönzésére írná bele az alkotmányba a Fidesz-KDNP a kisebb, kétszáz fős parlament tényét még azt megelőzően, hogy a választójogi törvényt ténylegesen módosítaná a kormányzó többség - derült ki Szijjártó Péter fideszes politikusnak,

Világgazdaság Online

Orbán Viktor elnöki stábfőnökének Duna Televízióban mondott szavaiból. A politikus nem zárta ki, hogy Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök felelősségét is felvessék és megvizsgálják a Magyar Televízió 2006-os tévéostromának utólagos vizsgálata során.

Ha a célt nem véssük kőbe, és nem adunk világos inspirációt a hosszasan elnyúló tárgyalásokon, akkor megint csak azt érnénk el, hogy hosszan beszélünk a kisebb parlamentről, aztán nem lesz belőle semmi - így indokolta Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője a Duna Televízió Hattól nyolcig című műsorában, hogy miért előbb az alkotmányban rögzítik a kisebb parlament tényét, s csak utóbb alkotják meg az erről szóló törvényt. A Fidesz eljárást az ellenzék soraiból többen bírálták, mondván: a gombhoz varrják a kabátot ezzel az eljárással.

Ha az alaptörvényben rögzítjük, hogy legfeljebb kétszáz fő lehet az országgyűlési képviselők létszáma, ez egy olyan ösztönző erő az Országgyűlés pártjai számára, hogy muszáj lesz megalkotni azt a választójogi rendszert, aminek nyomán eljutunk a kétszáz fős parlamenthez - szögezte le Szijjártó Péter.

Igazak-e a hírek, miszerint az Magyar Televízió 2006-os ostromának vizsgálata kapcsán Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök szerepét is megvizsgálják a tervezett számonkérés során? - hangzott a Hattól nyolcig kérdése. Szijjártó Péter azt válaszolta: természetesen meg kell vizsgálni, mi és hogyan történt a tévéostromnál. Történt-e olyan provokáció vagy mulasztás az állami szervek avagy állami vezetők részéről, ami a sok civil és rendőrségi sérülthöz és a jelentős anyagi kárhoz vezetett.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!