Hírek

2010.05.25. 12:10

Fellegi: elherdálták a közvagyont!

A közvagyon egy részét elherdálták, a korrupcióval átitatott kormányzati politika a magáncélok mentén szerveződött, ennek a gyakorlatnak azonnal véget kell vetni – mondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban Fellegi Tamás, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kijelölt vezetője.

MNO

Fellegi Tamás a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy a kormány legfontosabb célja az, hogy Magyarország ismét a régió vezető, erős állama legyen. Megfogalmazása szerint előtérbe fogják helyezni a nemzeti érdekek hatékony érvényesítését minden területen.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium négy területet foglal majd magába. Elsőként a hazai és az európai uniós fejlesztési forrásokkal való gazdálkodást, az ehhez kapcsolódó intézményrendszer irányítását, amelynek két legfontosabb része a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és a Magyar Fejlesztési Bank csoport felügyelete. Önálló ágazatként az állami vagyongazdálkodás is a minisztérium irányítása alatt lesz.

A közbeszerzési feladatok központosítását és ágazati felügyeletét is ez a tárca fogja ellátni. A harmadik terület az infokommunikáció lesz, ami a piaci és kormányzati informatikai hírközlési és postaügyi szabályozási és irányítási feladatokat tartalmazza. A negyedik nagy terület az infrastruktúra, amelyhez a közlekedési és az energetikai szektor szabályozási és hatósági feladatai tartoznak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!