Hírek

2010.05.19. 17:14

Az oroszok lenyomnák a Google-t

A Vedomosztyi című üzleti lap értesülése szerint a legnagyobb orosz keresőportál elindította .com kiterjesztésű oldalát és igyekszik felvenni a versenyt a Google-lal.

RIA Novosztyi - Világgazdaság Online

A Yandex.com a mai napon kezdte meg működését, ezzel a legnagyobbnak számító yandex.ru portál Oroszország mellett már nemzetközi szinten is versenghet a keresők kegyeiért.

A portált birtokló Finam befektetési cég elnöke, Vlagyiszlav Kocsetkov ezzel kapcsolatban a Vedomosztyinak úgy nyilatkozott: fordulópont a mai nap az orosz internet történetében - jelenti a RIA Novosztyi.

A comScore adatai szerint a tavalyi évben a Yandex a világ hetedik legnépszerűbb keresési oldala volt. Ahhoz, hogy a portál jó eséllyel versenyezzen a nemzetközi piacon, 20 milliárd weboldalt kellene indexelnie – a nigma.ru keresőmotor alapítója úgy látja, a Yandex megállhatja a helyét. Kérdés persze, hogy mindez hogyan sikerül, ha – mint azt a szóvivő elmondta – nem reklámozza szolgáltatásait külföldön.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!