Hírek

2010.05.24. 09:09

A város rémeit permetezte le az agyonvert férfi

Évtizedek óta „mételyezi” Ercsi közhangulatát az a család, amelyre vasárnap hajnalban gázálarcban, hátán permetezőgéppel, vegyszerrel támadt rá egy 39 éves helybeli férfi, s akit a família egyik nőtagja olyan súlyosan bántalmazott, hogy a helyszínen meghalt.

MTI

Szabó Tamás, a város szocialista polgármestere az MTI-nek elmondta: a népes család rossz szándékú, jobbára bűnözésből élő família, s életvitelükkel többször kivívták Ercsi tisztességes lakóinak a haragját, megvetését.

Az ő számlájukra írható többek között a város által telepített erdő fáinak rendszeres dézsmálása, s állataik trágyájának a környékbeli gazdák földjein való szétszórása. Mindezek, valamint életvitelük miatt többször próbáltak már ellenük törvényesen is fellépni.

Az elhunyt férfit - aki egyedül élt, s a MOL helyi olajfinomítójának dolgozójaként tisztességes, munkás életmódot folytatott - az utóbbi időszakban többször meglopták, s ő mindig ugyannak a családnak a tagjaira gyanakodott.

Szombaton éjjel féltizenkettő tájban ért haza a munkából, s észrevette, míg dolgozott, ismét idegenek jártak a portáján. Ezúttal a közelmúltban vásárolt fűkaszájának kelt lába.

"Valószínűleg ez lehetett az utolsó csepp a pohárban, amikor úgy döntött, saját maga szolgáltat igazságot, megtorolja a tulajdonában esett sérelmeket" - tette hozzá Szabó Tamás.

Mivel talán 500 méternyire lakott az érintett família portájától, gyalog ment oda, s először egy, az ajtón kilépett 54 éves férfit fújt le a feltehetően saját maga által készített, még ismeretlen összetételű vegyszerrel, majd a család több tagjára is ráfújt.

Ercsi polgármestere úgy tudja, hogy a nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy a vegyszeres támadásra "válaszolva" agyonverte a férfit, távoli rokonként, három napja fogadta be a megtámadott család.

Az MTI-nek több ercsi lakos is elmondta: kételkednek abban, hogy az igazi tettes került rendőrkézre.

Az asszonyt halált okozó testi sértéssel gyanúsították meg, őrizetbe vették, s a rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatásba helyezését.

A történtek után Ercsiben megerősítették a rendőri jelenlétet - tájékoztatta a város polgármestere az MTI-t.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!