Hírek

2010.05.04. 13:47

A héten dől el a Hírszerző sorsa, az alkalmazottak új cégbe mehetnek

A Political Capital érdekeltségébe tartozó portált vagy eladják a négy vevőjelölt egyikének, vagy más tematikával, más névvel működtetik tovább.

Világgazdaság Online

Az elmúlt napokban több hírportál is tényként kezelte, hogy eladják a hirszerzo.hu-t. Ezzel kapcsolatban Szabados Krisztián, a portált is tulajdonló Capital Partners vezetője a Világgazdaságnak elmondta: valóban keresnek vevőt a 2005 óta működő internetes újságra már tavaly szeptember óta, azonban eladni csak komoly ajánlat esetében szeretnék. Ennek érdekében 5 jelentkezővel kezdték meg a tárgyalásokat. Még a napokban is tárgyalnak, jelenleg 2 komoly, valamint 2 komolynak vehető érdeklődőről számolt be Szabados Krisztán. Abban az esetben, ha a portált nem sikerül értékelhető ajánlat alapján értékesíteni, akkor az oldalt megtartják, és a terveknek megfelelően gazdasági-tanácsadói portálként üzemeltetik tovább. Ha ez a döntés születik, akkor nagy valószínűséggel új névvel indul majd a portál. A vezető arról tájékoztatott, hogy a döntés még a héten megszületik.

Szabados Krisztián elmondta: változtatásra azért van szükség, mert a reklámpiaci visszaesés a hirszerzo.hu-t is komolyan érintette. Szabados szerint a lassú változás már látszik a piacon, valószínűleg az év második felére normalizálódhat a helyzet. Ennek megfelelően azt kell tisztáznia a csoportnak, hogy addig finanszírozza-e az oldal működését, vagy az esetleges eladás után befolyó összegből az angol nyelvű riskandforecast.com oldalt működtetik tovább. 

Információink szerint a tulajdonosok a szerkesztőségnek bejelentették, már csak két hétig finanszírozzák a lap működését. Szabados Krisztián ezzel kapcsolatban elmondta: a lépés olyan szempontból technikai jellegűnek minősíthető, hogy az eladás során a cég értéktárgyait adják el, míg további működtetés esetén az eddigi munkatársaknak az átalakulás során csupán át kell jelentkezniük az új cégbe.

Szabados a cégcsoport egyéb egységeiről szólva elmondta: a Political Capital esetében nem újdonság, hogy hazai politikai jellegű megrendeléseket nem fogadnak el, ezen a téren inkább külföldi munkák növelésére fókuszálnak. Ennek érdekében az alkalmazotti létszám bővítése is folyamatban van. A Political Capital Magyarországon inkább a gazdasági-tanácsadói tevékenységét viszi tovább.

A Privy Council kommunikációs tanácsadó cég is megsínylette a tavalyi évet, de Szabados Krisztián szerint az év második felében már érezhető fellendülés várható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!