Hírek

2010.03.07. 09:15

Vendéglátósok: német munkalehetőségre toborzás!

Országjáró munkaerő-toborzást szervez március 8. és 17. között vendéglátóipari szakemberek számára az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) együttműködésben a Német Szövetségi Munkaügyi Szervezet bonni központjával - olvasható az ÁFSZ honlapján.

MTI Eco

Az információs rendezvénysorozat alkalmával az érdeklődők első kézből tájékozódhatnak a németországi élet- és munkakörülményekről, munkavállalási lehetőségekről és a munkavállalási engedély beszerzésének módjáról. A toborzás során szállodai szakembereket, szakácsokat és felszolgálókat keresnek.

Somlyay Beáta, a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal (FSZH) Nemzetközi és Migrációs Főosztályának külföldi munkavállalási tanácsadója az MTI-nek elmondta: az utóbbi években egyre nagyobb az érdeklődés a németországi munkavállalás iránt, ugyanakkor a jelentkezők nyelvi felkészültségén meglátszik, hogy az elmúlt időszakban a német nyelv oktatása háttérbe szorult Magyarországon. A munkáknál nem elvárás a magas szintű német nyelvtudás, csupán az adott munkakör betöltéséhez szükséges nyelv- vagy szaknyelvismeretet várják el a jelentkezőktől a német munkaadók, de ennek hiányában sajnos minimálisak a közvetítési esélyek - mondta el a szakember. 

A cikk itt folytatódik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!