Hírek

2010.03.02. 10:39

Több mint egymillió autót hív vissza a GM

A Toyota, a Nissan, a Suzuki és a Daihatsu japán autógyár után a General Motors amerikai autókonszern is nagy számú autót akar visszavonni

Világgazdaság Online

Összesen 1,3 millió Chevrolet és Pontiac típusú autóról van szó, amelyeknél hír szerint problémák merültek fel a szervokormánnyal. Az érintett autótulajdonosokat értesíteni fogják, amit a tervezések lezárultak. A járművekben a szervokormány villamos motorját kellene kicserélni.

Eddig több mint 1100 problémás eset vált ismertté, 14 esetben baleset is történt, amelyek során egy ember megsebesült.

A General Motors egyébként 1,9 milliárd eurót (2,6 milliárd dollár) fordit európai gyárának, az Opelnak a struktúraváltására. Ez az összeg több mint a háromszorosa az eredetileg beígért összegnek.

A GM úgy becsüli, hogy az Opel - amelyhez az angliai Vauxhall is tartozik - összesen 3,3 milliárd eurót igényel helyzetének megfordítására. Az amerikai autókonszern európai kormányokat kér fel arra, hogy 2 milliárd euró összegben nyújtsanak neki kölcsönöket és garanciákat. Abban reménykedik, hogy az Opel 2012-re visszanyeri a nyereségességét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!