Hírek

2010.03.18. 10:05

Több megrendelés és jobb adóhelyzet - Ezt akarják a KKV-k

A mikro-, kis- és középvállalkozások véleménye alapján idén leginkább az adózási helyzet javulása és a vállalkozóbarát törvények, valamint a megrendelések növekedése segítené leginkább a magyarországi cégek versenyképességét.

Világgazdaság Online

Ezzel szemben a munkahelyteremtő programok, a hitelkondíciók javulása, a képzettebb munkaerő nem játszik számottevő szerepet a kkv-k versenyképességének növelésében - derül ki a 700 vállalkozás megkérdezésével végzett K&H kkv bizalmi index kutatásból.

A legutóbbi K&H kkv bizalmi index kutatás keretében a mikro-, kis- és középvállalkozásokat arról kérdeztük, véleményük szerint mi javítaná leginkább cégük versenyhelyzetét 2010-ben. A megkérdezettek legnagyobb arányban az adózási helyzet javulását és a vállalkozóbarát törvényeket (19%), valamint a megrendelések növekedését (19%) tartják fontosnak ahhoz, hogy cégük versenyképessége javuljon.

A gazdasági/iparági fellendülés a megkérdezett vállalkozások 17%-a szerint javítana versenyhelyzetükön. A versenyképesség növelés szempontjából középmezőnyben végzett tényezőket – a finanszírozási feltételek javítása/állami támogatások növelése, vevők helyzetének javulása, új piacok elérése, árfolyamok javulása - durván minden tizedik vállalkozás tartja fontosnak.
 
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!