Hírek

2010.03.23. 15:53

Elnézést kér a Népszabadság Kövér Lászlótól

Elnézést kér a Népszabadság Kövér Lászlótól, mert megsértette jó hírnevét a Korrupciógyanús hangfelvétel Fóton című cikkel - közölte a fideszes politikus jogi képviselője, azután, hogy az erről szóló megegyezést jogerős végzésbe foglalta a Fővárosi Bíróság.

MTI

Kövér László fideszes országgyűlési képviselő, a párt országos választmányának elnöke azért perelte be a napilapot, mert álláspontja szerint megsértette jó hírnevét a tavaly július 7-én megjelent cikk, melyben arról számoltak be, hogy egy útfelújítási pályázat kapcsán gyanúba keveredett vállalkozó egy hangfelvétel tanúsága szerint azt mondta: "a végén kellett hozzá Kövér Laci, de azért elintéztük".

Szalay Péter ügyvéd, Kövér László jogi képviselője közleményben tudatta: a cikk azt sugalmazta, illetőleg azt a látszatot keltette, hogy a felperes bűncselekmény elkövetéséhez nyújtott segítséget, vagy bűncselekmény részese lehet.
 
Az eljárás során a peres felek megegyeztek abban, hogy a Népszabadság közleményben kér elnézést a cikkért. "...elismerjük, hogy cikkünk fent hivatkozott közlésével megsértettük Kövér László jó hírnév védelméhez fűződő jogát, melyért lapunk elnézést kér" - tartalmazza a közlemény szövege, melyet a napilap meg fog jelentetni a Fővárosi Bíróság által kedden jóváhagyott egyezség szerint. A felek a fellebbezésről lemondtak, így a végzés jogerős.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!