Hírek

2010.03.16. 14:05

Egy évig kellett csak rongyos 1,4 millió euróval beérnie

Egy év kihagyás után tavaly ismét Josef Ackermann, a Deutsche Bank vezérigazgatója volt a német tőzsdecégek legjobban fizetett alkalmazottja.

Világgazdaság Online

Ackermann 2009-ben 9,55 millió eurót vághatott zsebre, amivel újra a frankfurti tőzsdén jegyzett cégek legjobban megfizetett vezetőjévé vált – közölte a cég bejelentésére hivatkozva a Reuters. Egy évvel korábban a svájci állampolgárságú bankvezér még az előző években megszokott javadalmazásának töredékét, alig 1,4 millió eurót vihetett csak haza a válság miatt.

A nagy ingadozás mindazonáltal inkább csak a bankszektorra vonatkozik. A veszteséges Daimler például tavaly 4,2 millió euróval díjazta első emberét, Dieter Zetsche vezérigazgatót, ami nem sokkal kevesebb a részére 2008-ban folyósított 4,8 millió eurónál.

Tavaly a második legjobban fizetett vállalati vezető a német tőzsdecégek között az RWE főnöke, Jürgen Grossman volt: ő 9,2 millió eurót vihetett haza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!