Hírek

2010.03.23. 09:05

Bajnai: 134 pontból 129 teljesült

Alapvetően elégedett a kormány teljesítményével Bajnai Gordon, aki a Blikknek adott interjújában megerősítette: nincsenek rejtett aknák az idei költségvetésben, a büdzsé szigorú, következetes politikával végigvihető, az államháztartási hiány a cél közelében maradhat, és így az euró 2014. január 1-jén bevezethető.

MTV

A miniszterelnök a kormány munkáját a vállalások teljesítésével minősítette. Azt mondta: egy évvel ezelőtt 3 feladatot vállaltak, ezek mindegyikét lényegében teljesítették. Ide sorolta az ország visszafordítását gazdasági értelemben a "szakadék széléről", a hosszú távú gazdasági növekedés alapjainak megteremtését, illetve, hogy az ezekhez szükséges, "sokszor fájdalmas" intézkedéseket az elviselhetőség szintjén tartsák.

A bizalom és a stabilitás jelei között említette a forint erősödését és a jegybanki alapkamat történelmi mélypontra csökkentését, a járulék- és adómérséklést, illetve azt, hogy 40 évre biztonságossá tették a nyugdíjrendszert. Ezáltal a gazdasági növekedés jövőre 3-4 százalék körül lehet, amelyet megfelelő lépésekkel évekig fent lehet tartani - hangsúlyozta.

Elismerte, hogy voltak nehéz intézkedések, amelyeket igyekeztek ellensúlyozni, ahogy olyan elképzelés is volt, amelyet végül nem tudtak végrehajtani.

Bár a kormány munkájára számszerű értékelést nem kívánt adni, hangsúlyozta: az egy évvel ezelőtt összeállított válságkezelő program 134 pontjából 129 teljesült. Hozzátette: a kormány munkáját majd egy-két év távlatából lehet igazán jól megítélni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!