Hírek

2010.03.14. 10:29

Az oroszok nem viccelnek a páncélautóval

Keleten nem tréfálnak: a Kombat T 98-as az elrettentő látványra épít, hozzá képest játékautó egy Hummer. Már Nyugatra is vinnék a páncélozott óriást az észtországi gyártóüzemből.

Vasárnap Reggel

Netán van valami problémája? – kérdezhetnék a betérőt a Combat Armouring Group irodájában, persze csak akkor, ha nem tudnák jól, ennek az üzletnek az egyik alappillére a diszkréció. Nincs is felesleges fényűzés a Kombat üzem irodáiban: hiányoznak a saját gyártású járművek modelljeivel tömött vitrinek, nyoma sincs a cég történetét bemutató fotóknak, virág pedig szóba sem jöhet. A Combat Armouring Group ugyanis páncélozott luxusterepjárókat gyárt izgulós üzletembereknek, ezért a cég irodájában lőlapok vannak.

A hat vagy kétszer hat milliméter vastag lemezek közé ha kell méhsejtréteget is helyeznek, sőt, akiknek igazán forró a talaj a lábuk alatt, azok háromszor hat milliméteres páncélt is rendelhetnek. Az egyik bemutató darabon fehér célkereszt és belövésekből származó hat horpadás látható. Mellettük cirill betűkkel „AK” és „SWD”, a Kalasnyikov géppisztoly és a Dragunov mesterlövészpuska kódja, amelyekkel a lőlapra tüzeltek. Ebből az első benyomásból rögtön világossá válik, hogy itt vélhetően nem a tetszetős design körül forog a világ.

A Combat Armouring Groupnál az életét akarja megvásárolni a vevő
A Kombatot ennek megfelelően elsősorban üzletemberek vásárolják – de nem csak menekülésre. Hiszen az autó a hétköznapi használatra is tökéletes, igaz a szűk városi utcákon kicsit nehézkes lehet vele forgolódni. A parkolás azonban nem okozhat gondot, legalábbis ha koccanástól koccanásig kell bepréselni az autót két másik közé.

A cikk folytatása itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!