Hírek

2010.03.05. 13:55

A Fidesz kérni fogja a földvásárlási moratórium meghosszabbítását

A Fidesz kérni fogja az Európai Uniótól a külföldiek magyarországi termőföld-vásárlási tilalmáról szóló moratórium meghosszabbítását – mondta Font Sándor Fideszes képviselő, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnöke pénteken sajtótájékoztatón Budapesten.

MTI Eco

A mezőgazdasági bizottság elnöke beszámolt arról, hogy a találkozón a termőföld-vásárlási moratóriumon kívül szóba került a 2013. utáni közös agrárpolitika, a genetikailag módosított növények kérdése, a multinacionális vállalatok erőfölénnyel való visszaélése, illetve a Kereskedelmi Világszervezetben (WTO), az élelmiszerkereskedelemmel kapcsolatos álláspont is.

Font Sándor elmondta, hogy az uniós biztos a termőföld-vásárlási moratórium meghosszabbítására vonatkozó felvetésre kifejtette: részletesen fogják tanulmányozni majd a benyújtásra kerülő magyar kérelmet, és figyelemmel kísérik a magyar termőföldpiac alakulását.

A cikk nem ért véget, lapozzon!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!