Hírek

2010.01.22. 09:37

Szijjártó is részt vett Zuschlag ügyeiben?

Egy Nagy-Britanniában élő volt MSZP-s férfi szerint a fideszes Szijjártó Péter is részt vett azokban az ifjúsági mutyikban, amelyekért a szocialista Zuschlag János régóta rács mögött ül - írja a pénteki Népszabadság.

MTI

A napilap ismerteti, hogy az Egyenlítő TV interneten látható összeállítása szerint Eredics Gergely, a Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Tanács egykori alelnöke egy hangfelvételen egy eltorzított hangú ismeretlennek arról beszél, hogy 2002-2003-ban a grémiumot vezető fideszes Szijjártó Péter egyeztetett az ifjúsági szervezeteknek nyújtandó támogatásokról a most előzetes letartóztatásban lévő Zuschlag Jánossal.
 
Eredics információi szerint a két politikus a parlamentben rendszeresen megbeszélte, hogy mely egyesületek kerüljenek a kedvezményezettek közé. Az egyeztetésre Eredics szerint Szijjártó informálisan - tehát a tanács ülésein kívül - hivatkozott is, mondván, már megegyeztek a támogatandók listájáról, ezért azokat a testület szavazza meg.
 
A Népszabadság közli azt is, hogy Németh Gábor, az Egyenlítő TV főszerkesztője egy sajtótájékoztatón szembesítette Szijjártót a hangfelvételen elhangzottakkal. A Fidesz szóvivője kijelentette: soha nem dolgozott együtt Zuschlaggal, áll a bizonyítékok elé. A Fidesz képviseletében Havasi Bertalan sajtófőnök azt mondta: "ez a szocialista lejárató kampány minden eddiginél színvonaltalanabb eleme, mely önmagát minősíti, így szót sem érdemel".


 
A napilap kitér arra, hogy a felvétellel kétségkívül nincs minden rendben, ugyanis Eredics Gergely a Népszabadságnak úgy nyilatkozott, megtévesztették a tévé munkatársai. Egy férfi a főügyészség munkatársaként mutatkozott be, és azt közölte, hogy a Zuschlag-ügyben a meglévő tanúlistát akarják bővíteni. Mint mondta, a szavaival nem vádolt senkit, csak azt állította: Szijjártó néhány ügyben a döntés előtt beszélt Zuschlaggal. "Ezt vállalom. Azt, hogy mi hangzott el ezeken a beszélgetéseken, nem tudom".
 
Németh Gábor főszerkesztő - aki a Societas VII. kerületi elnöke volt korábban - közölte, hogy a hangfelvételt ismeretlen forrásból kapták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!