Hírek

2010.01.29. 07:41

Orbán teljesen felforgatná az országot - Bajnai a megbízható

A választások második fordulójában „minden olyan körzetben meg kell próbálni az együttműködést, ahol ennek értelme van” – válaszolta Debreczeni József MDF-es képviselőjelölt arra a kérdésre, hogy a fórum kész-e visszalépni az MSZP javára. A közíró-politikus a szoros szocialista kötődésű Demokratikus Hálózat szerdai vitaestjén beszélt minderről.

Magyar Nemzet

A vita során arról is szó volt, hogy a Fidesz radikális jobboldali párt, egy kétharmados győzelem után pedig Orbán Viktor teljesen felforgatná az országot. Debreczeni József fideszes médiatúlsúlyról is beszélt, valamint arról, hogy meglátása szerint a határon túli magyarok is választójoghoz jutnának. Mint mondta, az ötödik és a tizenharmadik kerület egy részét magában foglaló választókörzetben méreti meg magát, ahol mindazok támogatására számít, akik korábban Pető Ivánra (SZDSZ) voksoltak.

Az MDF mindeközben egyre nehezebb helyzetben van. A fővárosi elnök, Lévai Zoltán elleni belső támadás könnyen eljuthat odáig, hogy a lefejezik a budapesti vezetést, ez pedig az SZDSZ-szel kötendő választási megállapodást meghiúsíthatja.

A cikk nem ért véget, lapozzon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!