Hírek

2010.01.07. 16:30

Ombudsman: csak egyértelmű bizonyítékok után szedjenek pótdíjat

Egy vétlen autóstól az autópályakezelő akkor is követelte a pótdíj kifizetését egy homályos rendszám alapján, amikor a rendőrségi vizsgálat alapján is kiderült, hogy egy másik személygépkocsi volt látható a felvételen.

É. S. - Világgazdaság Online

„Tekintsen el a pótdíj-követeléstől az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt., ha nem állapítható meg egyértelműen az autópályán matrica nélkül közlekedő gépjármű rendszáma” – jelentette ki közleményében az országgyűlési biztos hivatala.

Szabó Máté hivatalához korábban egy autós azért fordult, mert az ÁAK Zrt. pótdíj fizetésére kötelezte egy olyan elmosódott fényképfelvétel alapján, amelyről egyértelműen nem lehetett leolvasni a rendszámot.

A debreceni rendőrkapitányság a panaszos feljelentése után megállapította, hogy a megadott időben és helyen egy hasonló rendszámú jármű közlekedett, érvényes autópálya matricával. Az ÁAK Zrt. azonban ennek ellenére is igényt tartott a pótdíjra. Az ombudsman ezek után kezdeményezte az ÁAK Zrt. elnök-vezérigazgatójánál, hogy tekintsen el a követeléstől.

A cikk itt folytatódik, lapozzon

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!