Hírek

2010.01.25. 13:25

MÁV: nem vezetett szerelvényt az álmozdonyvezető

A MÁV-Trakció sikeresen hiúsította meg az álmozdonyvezető kísérletét, aki így nem vezethetett vasúti szerelvényt - közölte közleményében a társaság.

Világgazdaság Online

A fiatalember azért került látótérbe, mert a társaság tudomására jutott, hogy már korábban is előfordult, hogy a MÁV hivatalos helyiségeiben megjelent, s ott mozdonyvezetőnek adta ki magát. A cég közleménye leszögezi: a Blikk mai számában megjelent feltételezéssel ellentétben a most elfogott „álmozdonyvezető” vasúti járművet nem vezethetett.


 
A MÁV-Trakció ellenőrző szervezetének tudomására jutott, hogy a MÁV különböző szolgálati helyein már több alkalommal jelentkezett egy fiatalember, aki az ott leadott járművek kulcsához szeretett volna hozzájutni.
 
2010. január 21-én, a késő esti órákban a Budapest-Keleti pályaudvar mozdony-felvigyázó helyiségében telefonon érdeklődött egy fiatalember, hogy nincs-e olyan mozdony, amit a szomszédos vasútállomásra kell vinni, mert úgyis arra van dolga, így a jármű eljuttatását el tudja végezni.
 
Tekintettel arra, hogy ez a jelentkezés teljesen életszerűtlen, és a szolgálati gyakorlattól merőben eltérő volt, a cég munkatársainak gyanússá vált a fiatalember. A cég munkatársai ezért úgy határoztak, hogy a szolgálat-jelentkezési helyre csalják a telefonálót, ezért – csapda állítás céljából – egy mozdonyvezetési feladatot ajánlottak fel neki.
 
A telefonhívás után nem sokkal a szolgálat-jelentkezési helyen megjelent egy "25 év körüli, jó megjelenésű fiatalember, mozdonyvezető formaruhában". A szolgálati helyen az illetékes kérte a fiatalember szolgálati okmányait, aki azonban ezekből egyet sem tudott bemutatni. Az ügyben a VIII. kerületi kapitányság nyomoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!