Hírek

2010.01.08. 08:20

Látszólag megakadtak a gárdaeljárások

Látszólag egy helyben állnak vagy visszaléptek a Magyar Gárda tovább működtetése miatt indult büntetőeljárások - írta a Népszava pénteki számában.

MTI

A lap emlékeztet, hogy a gárdával kapcsolatban több nyomozás is indult korábban, ezek közül kettő kapott nagyobb figyelmet. Kiss Róbertet, a mozgalom főkapitányát a júliusi budapesti rendezvények miatt gyanúsították meg törvény vagy hatósági rendelkezés elleni izgatással, és egyesülési joggal való visszaéléssel.

Vona Gábort, a Jobbik és a feloszlatott egyesület elnökét az augusztusi szentendrei illegális gárdaavatás miatt gyanúsította meg a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) egyesülési joggal való visszaéléssel. A BRFK tavaly októberben közölte, hogy a Kiss Róbert ügyének iratait - a törvény vagy hatósági rendelkezés elleni izgatást illetően - vádemelési javaslattal átadták az illetékes ügyészségnek. A lappal a Fővárosi Főügyészségnél azt közölték: "a BRFK a nyomozást nem fejezte be, az továbbra is folyamatban van".
 
Vona Gábor PMRFK-n lévő ügye a Népszava információi szerint ügyészségi javaslatra átkerült a BRFK-ra, ám ott a nyomozás helyzetéről nem árultak el részleteket a lapnak.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!