Hírek

2010.01.18. 10:50

Kínaiak menni Dubai!

Úgy tűnik, azok a kínai befektetők, akik a válság kezdete óta elárasztották a világot olcsó árucikkeikkel és autómárkáikkal, most Dubaiba indulnak bevásárló-körútra. Ezúttal azonban ingatlanban utaznak majd.

Világgazdaság Online

A Wenzhou-i befektetőket – akik eddig leginkább globális ingatlan-vadászatban utaztak –  most a dubai ingatlanok ára varázsolja el, szemben a Kínai ingatlanpiac egetverő áraival. A Wenzhou-i cégek több mint 20 százaléka látogat majd el Dubai-ba a következő hónap végéig – állítja Zhou Dewen, a Wenzhou SME elnöke.

A dubai ügynökök szerint mostanra már stabilizálódott az ingatlanpiac zuhanórepülése, amely több mint 50 százalékos értékcsökkenést szenvedett el 2008 óta. Az olcsó ingatlanok azonban úgy tűnik, a kínaiakon kívül senkinek sem kellenek.

Bár most is számos cég van jelen Dubaiban, egyelőre nem tudnak ingatlan-befektetésre koncentrálni – véli egy külföldi befektető. Nem úgy, mint a kínaiak.

Wenzhou-t egyébként már eddig is erős szálak fűzték Dubaihoz. Csaknem 150 ezer kínai él Dubaiban – köztük 20 ezren wenzhoui kereskedők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!