Hírek

2010.01.10. 11:20

Drága magyar benzin: hogyan tankol a szemfüles külföldön?

Az RTL Híradó tudósítói Romániában és Ausztriában is azt tapasztalták, hogy egymást érték a magyar kocsik. Magyarországon a jövedéki adó és az üzemanyag árának emelkedése miatt több mint 20 forinttal kell többet fizetni a benzinért, mint pár hete, a gázolajért pedig 14 forinttal. Mivel a szomszédos országokban - Szlovákia kivételével - mindenhol olcsóbb a benzin, literenként 50-60 forintot is lehet spórolni, Ukrajnában pedig még ennél is többet.

RTL

A padkára parkolt, úgy tankolt az egyik autós a romániai benzinkúton. A szemfüles magyar autósok kitapasztalták, hogy ha megbillentik a kocsit, több fér a tankba.

A román kúton magyarul is kint van az ár. De még olcsóbb, ha nem a határmenti elsőnél tankolunk.

A holtankoljak.hu adatai szerint Romániában a benzin átlagára 243 forint. A környező országok közül csak Szlovákiában drágább a benzin. Még Ausztriában is olcsóbb a 95-ös, mint nálunk - 15-20 forinttal

Egy tankoláson 1200 forintot spórol a határ túloldalán. Magyarországon szombaton átlagosan 310 forintba kerül a 95-ös, a dízel pedig 290 forintba. Az elmúlt hetekben többször is emelkedett a benzin ára, plusz elsejétől nőtt a jövedéki adó is. Egy liter benzinen 183 forint az adó, egy liter gázolajon pedig 157.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!