Hírek

2010.01.13. 15:02

A választás előtti egy hónapban már nem hoz fontos döntést a kormány

A választások előtti 4-6 hétben már nem hoz fontosabb, a személyi ügyekkel, az állami vagyon átruházásával, illetve a támogatási szerződésekkel kapcsolatos döntéseket a kormány – jelentette be Szollár Domokos kormányszóvivő a szerdai tájékoztatón.

Világgazdaság Online

A kormányszóvivő elmondása szerint Bajnai Gordon miniszterelnök azért kezdeményezte a döntési moratórium bevezetését, mert nem akarja szűkíteni az új kormány mozgásterét.

A moratórium értelmében március elsejét követően, az új kormány megalakulásáig nem lehet új vezetőket kinevezni sem a minisztériumoknál, sem a központi államigazgatási szerveknél, sem azok helyi intézményeinél. Április elsejétől az uniós pályázatok bíráló bizottságai nem tehetnek javaslatot projektek támogatására, illetve mostantól egészen a választásokig csak olyan közbeszerzési eljárás írható ki, amelynek eredményéről a következő kormány kinevezését követően döntenek csupán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!