Hírek

2009.11.23. 08:33

Demján: Magyarországot a válság mentette meg a csődtől

Ha nem jön a világválság, meglehet becsődöl az ország, Magyarországot a válság mentette meg a teljes összeomlástól - idézte Demján Sándor nagyvállalkozót hétfői számában a Vas Népe.

MTI Eco

Demján Sándor szerint megijedt a világ, s hogy ne legyen államcsőd, kinyílt az IMF bukszája, és hozzáférhetővé váltak az uniós források. A kormány ügyesen tárgyalt és ezzel megmentették az országot - mondta a lapnak.

Hozzátette: most azon kell dolgozni, hogy visszafizessük a pénzt, ehhez azonban termelni kell és reformok szükségesek.

A legfontosabbnak a torz foglalkoztatási szerkezet megváltoztatását nevezte. Úgy vélte, másfél millió ember közvetlen termelőmunkájára lenne szükség ahhoz, hogy Magyarország ne legyen válságban, most azonban mindössze félmillió ember végez tényleges fizikai munkát.

A nagyvállalkozó szerint a foglalkoztatás javítására integrált állami vállalatokat kell alapítani. Demján Sándor szerint szükség van a szakmunkásképzés fejlesztésére is, de amíg nem történik foglalkoztatási szerkezetváltás, addig vendégmunkásokkal kell pótolni a hiányzó szakembereket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!