Hírek

2009.11.25. 15:41

Bundabotrány: a Honvédot is vizsgálja az UEFA

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) bundázás gyanúja miatt vizsgálja a Fenerbahce-Budapest Honvéd Európa Liga selejtezős párharc július 29-i első, isztambuli mérkőzését (5-1).

MTI

A Magyar Kupa-győztes Bp. Honvéd a Fenerbahce elleni párharc után (Isztambulban 5-1, itthon 1-1) búcsúzott az európai kupaporondtól. A bundázás és az ezzel kapcsolatos vizsgálat hírét a francia L''Equipe tette közzé szerdai számában.

Michel Platini, az UEFA elnöke azt mondta, hogy azokat az információkat, amelyek az elmúlt napokban a világsajtóban napvilágot láttak, sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánja. Bienerth Gusztáv, az MLSZ nemzetközi igazgatója a Magyar Rádiónak azt mondta: az UEFA saját ellenőrzésében hét mérkőzést vizsgál, köztük a Honvéd törökországi meccsét.

Az európai bundabotrányt a múlt pénteken robbantotta ki a bochumi államügyészség, amely kilenc érintett országról, köztük Magyarországról tett bejelentést, s 13 NB I-es mérkőzésre terelődött rá a megvesztegetés gyanúja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!