Hírek

2009.09.15. 13:53

Vállalatok figyelem: tanuljanak az FBI-tól!

A Corporate Competitive Intelligence gyakorlat-orientált vállalatbiztonsági konferenciát szervez Budapesten. A meghívottak között az FBI volt igazgatóhelyettese is szerepel.

VG Online

Az eredetileg a hírszerző szervek által kifejlesztett és sikeresen alkalmazott Competitive Intelligence az elmúlt két évtizedben oly módon alakult át, hogy az üzleti életben is alkalmazható legyen.

A nyílt forrású (open source) információk gyűjtésére és feldolgozására épülő Competitive Intelligence segítségével a vállalatvezetők javíthatják a döntéshozatali mechanizmusokat, jobban megérthetik üzleti környezetüket, s felkészülhetnek a versenytársak, a partnerek, a technikai fejlődés, a termékek, és az ügyfelek világának változásaira.

A Competitive Iintelligence óriási mennyiségű belső vállalati, illetve az üzleti környezetből származó információt képes feldolgozni, elemezni, szűrni és osztályozni, s releváns információt gyűjteni különböző forrásokból, így minimalizálja az információhiányt.

 

Ez lehetővé teszi, hogy a legfőbb döntéshozók csakis a fontos információra koncentráljanak, s így egyrészt helyes döntést tudjanak hozni, másrészt időt és pénzt tudjanak megtakarítani.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!