Hírek

2009.09.18. 08:39

Üres kézzel távoztak a rablók az M1-esen

Zsákmány nélkül menekültek el azok a fegyveresek, akik péntek hajnalban próbáltak kirabolni egy pénzszállító autót az M1-es autópálya 35-ös kilométerénél.

MTI

A helyszínre érkező rendőrökre sorozatlövővel rálőttek, az egyik járőr megsérült; a helyszínelés tart - közölte az MTI-vel a rendőrség. A rablók sorozatlövésekkel kényszeríttettek megállásra egy Budapest felé tartó pénzszállító autót. A sofőrt és kísérőjét kiszállították, majd a kocsi hátuljának felfeszítésével megkísérelték a pénzt megszerezni. A kiérkező autópályás rendőrökre a támadók azonnal tüzet nyitottak. Fejér megye rendőr-főkapitánya kétmillió forintos díjat helyezett kilátásba a nyomravezetőnek.
 
Az egyik járőr a jobboldali ajtón kiugorva, a szalagkorlát mellett talált menedéket, társa a vezetőülésből jobbra elhajolt. Ennek köszönhető, hogy csak a berobbanó üvegszilánkoktól szenvedett sérüléseket. A járőröknek nem volt idejük használni a fegyverüket - tájékoztatott R. Szabó Ágnes.
 
A sérült rendőrt a budapesti Állami Egészségügyi Központban látták el, és egyelőre megfigyelésre tartják benn. Társa, valamint a pénzszállító sofőrje és kísérője nem sérült meg.
 
A támadás után a két ismeretlen férfi egy sötét színű Audi kombival menekült el a helyszínről. A támadók - mivel azt hitték, hogy rendőri erősítés érkezett - egy Győr felé tartó, menekülteket szállító rendőrségi teherautóra is tüzet nyitottak, a kocsit egy lövedék eltalálta, de senki nem sérült meg.
 
Az érintett útszakaszon még dolgoznak a helyszínelők, így Bicske és Herceghalom között nem járható a pálya. A forgalmat az 1-es főútra terelik, amely ennek következtében telített. A rendőrség kéri, hogy akinek nem fontos, kerülje el azt az útszakaszt, vagy később induljon el - mondta R. Szabó Ágnes.
 
Az MTI nem hivatalos értesülése szerint egy Group4-es pénzszállítót ért a támadás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!