Hírek

2009.09.02. 10:46

Túl ciki a BKV? Egyik pártnak sem kell

A BKV szakmai irányításáról lemondott Hagyó Miklós szocialista főpolgármester-helyettes székébe minden nagyobb fővárosi párt más pártbelit ültetne. A vezetéssel járó felelősséget egyelőre senki sem akarja magára vállalni. Az ügyben szerdán kellene döntenie a fővárosi koalíciós egyeztető tanácsnak.

index.hu - VG Online

Szerdán ül össze a fővárosi koalíciós érdekegyeztető tanács, aminek egyetlen feladata az lenne, hogy választ találjon arra, ki felügyelje a Hagyó Miklós lemondásával politikai-szakmai kontroll nélkül maradt BKV-t. Az eddigi nyilatkozatok szerint mindenki mást akar - írta az index.hu.

Az MSZP és az SZDSZ fővárosi frakcióinak koalíciós szerződése szerint a BKV kettős felügyelet alatt állt: Hagyó Miklós mellett a szabaddemokrata Ikvai-Szabó Imre ügyelt a társaságot érintő (fővárosi) költségvetési kérdésekre, ám az irányítás elsősorban Hagyó kezében volt.

A fővárosi szocialisták vezetői legutóbbi nyilatkozatukban azt mondták: legyen Demszky a BKV felügyelője. Azaz Burány Sándor és Steiner Pál azt kezdeményezte, hogy a BKV fővárosi hatáskörének felügyelete kerüljön a főpolgármesterhez annak érdekében, hogy a közlekedési társaság ügyeiben a főváros és a kormány együttműködése a lehető leghatékonyabb legyen a jövőben.

Csakhogy ez nem tetszik az SZDSZ-nek. Bár maga Demszky nem nyilatkozott meg az ügyben, John Emese frakcióvezető azt közölte hétfőn, hogy a cég felügyeletének a szocialistáknál kell maradnia. Sőt, az SZDSZ-nek egy olyan javaslata is van, hogy az általa delegált Tóthfalusi Györgyöt visszahívnák az igazgatósági elnöki pozícióból, amit felajánlanának a Fidesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!