Hírek

2009.09.28. 09:42

Tölgyessy: További megszorítások kellenek

Tölgyessy Péter szerint ha további megszorítások kellenek, akkor már csak a nagy ellátórendszerekből lehet pénzt elvenni, az egészségügyből, az oktatásból, és a nyugdíjrendszerből.

MR1 - Kossuth Rádió

Érdekes módon azonban éppen a Jegybank költi a legtöbbet, ahol piaci béreket fizetnek, az elnöknek pedig több a fizetése, mint amerikai kollégájának - vélte az alkotmányjogász az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Az igazi megtakarítás az önkormányzatoknál az iskolabezárások lehetnének - tette hozzá. Az egészségügyi kassza totálisan elszaladt, a legnagyobb probléma ebben az ágazatban jelentkezik.

Abból a pénzből, amit a kormány ajánlani tud, ez az ellátórendszer ugyanúgy, ahogy az iskolaügyben, nem tartható fent.

Bárhová belenyúlunk, világosan látszik, hogy konfliktus nélkül nincs semmiféle változás, különösen, ha valaki szűkíteni akarja az állami újra elosztás mértékét, akkor a konfliktus különösen nagy lesz, válság idején ha lehet, még nagyobb - közölte Tölgyessy Péter a 180 percben.

Itt többet megtudhat a Bajnai-kormány megszorításairól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!