Hírek

2009.09.28. 16:16

Sztárok, akik többen érnek holtan, mint élve

Michael Jackson halál kitűnő példa arra, hogyan kereshetnek dollár százmilliókat a sztárok haláluk után. Egyes hírességek hírneve nem csak évtizedekkel éli túl a személyt, akihez kötődik – néhány név több pénzt hoz ekkor, mint amit az illető valaha is keresett.

60 Minutes - VG Online

Michael Jackson fél milliárd dolláros tartozást hagyott maga után. Halála óta a megnövekedett lemezeladások mintegy 100 millió dollárt hoztak örököseinek, a vele kapcsolatos ajándékból pedig szintén ugyanekkora összeg folyt be.

A 60 Minutes tudósításában úgy fogalmaz: a halott sztárok üzlete egyre nő és mind több ügynök foglalkozik az elhunyt hírességek képviseletével.

Mark Roesler például több sztárt képvisel, mint bármely más ügynök Hollywoodban. A Los Angeles-i hírességek sétányáról, a Walk of Fame-ről 62 név tartozik hozzá.

Többek között olyan múltbéli sztárok érdekeit figyeli, mint Errol Flynn, Gloria Swanson és Ginger Rogers. De hozzá tartozik Ingrid Bergman és Marilyn Monroe is, nem beszélve a legendás baseball sztárokról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!