Hírek

2009.09.03. 07:24

Spórolás a kórházakban

Kevesebb ápolási napot számolhatnak el szeptembertől az egyes betegségek gyógyításáért a kórházak.

VG

Ezt a korszerűbb technológiák alkalmazásával, s így a gyorsabb gyógyulással magyarázza az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP). A módosított finanszírozási rendelet szerint azt is ellenőrzi majd, hogy például ortopédiai és traumatológiai ellátást csak az arra jogosult intézmények végeznek-e, ha mások nyújtanak be erről számlát, azt nem fizeti ki. A különféle diagnózisoknál már nem lehet elszámolni társult betegségeket, s bizonyos esetekben csak az olcsóbb, generikus gyógyszeres terápiát alkalmazhatják.

 

Az ésszerűsítésre szükség van, ám jobb lett volna, ha megvárják vele a kórházakban most befejezett gyógyítási költségelemzések várhatóan a jövő hónapban elkészülő összegzését. Hiszen ma a tb-apanázsnak kevés köze van a valóságos kiadásokhoz – mondta lapunknak Fülöp Rudolf, a felmérést végző bizottság vezetője, a Törökbálinti Tüdőgyógyintézet főigazgatója.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!