Hírek

2009.09.25. 21:53

Pontokat vesztett a Videoton a Ferencváros otthonában

A listavezető Videoton FC ugyan két góllal is vezetett, mégis be kellett érnie döntetlennel a Ferencváros otthonában a labdarúgó Soproni Liga 9. fordulójának pénteki játéknapján.

MTI

A találkozón a hazai fanatikusok több petárdát is pályára dobtak, továbbá Ferenczi találatát követően görögtüzet gyújtottak. A  zöld-fehér drukkerek a második félidőben több alkalommal is hangosan  követelték Bobby Davison vezetőedző leváltását a "Bobby, go home"  rigmussal, azaz "Bobby, menj haza".


    
A Ferencvárosnál továbbra is hírzárlat van a múlt hétvégi  petárdás üggyel kapcsolatban, amelyben Dragóner Attila védő és  Lipcsei Gábor gyúró keveredett gyanúba, hogy pirotechnikai  eszközöket csempésztek a debreceni stadionba. A belső vizsgálat  idejére a klub mindkettőjüket felmentette a munkavégzés alól.
    
Soproni Liga, 9. forduló:
 
Ferencváros-Videoton FC 2-2 (0-1)

Albert Stadion, 8000 néző, v.: Bede    
gólszerzők: Ferenczi (68.), Wolfe (88.), illetve Polonkai (36.),  Sitku (60.) sárga lap: Lázár (69.), Farkas (72.)


Az első játékrészben a vendégek akarata érvényesült, többet  birtokolták a labdát és veszélyesebb támadásokat vezettek. A vezető  góljuk után sem változott a játék képe. A folytatásban a Videoton  kontrákra rendezkedett be, s így is sikerült növelnie az előnyét.  Ezt követően a fehérváriak szinte teljesen átengedték a területet a  hazaiaknak, ennek következményeként pedig a Ferencváros több  helyzetet is kidolgozott, s a hajrában kiegyenlített.

Nyolc gól és döntetlen Kaposváron

A Bajnokok Ligájában szereplő Debrecen nyolcgólos mérkőzésen  döntetlent játszott  Kaposváron a labdarúgó Soproni Liga kilencedik  fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

Kaposvári Rákóczi - DVSC-TEVA 4-4 (1-0)

Az első negyedóra esemény nélküli játéka után a kaposváriak  szerezték meg a vezetést, s az első félidő nagy részében jobban is  játszottak ellenfelüknél.
    
A szünet után két szerencsés góllal fordított a Debrecen, de nem  sokkal később már újra a somogyiaknál volt az előny. A BL főtáblása  tíz perccel a lefújás előtt újból átvette a vezetést, majd a fiatal  Reszli belőtte csapata negyedik, egyben a mérkőzés nyolcadik gólját.  A 90. percben 11-eshez jutott a DVSC, ám Poleksic kapus lövése  nyomán a felső lécről vágódott ki a labda.
    
Igazságosnak mondható döntetlen született egy gólpárbajt hozó,  izgalmas, változatos találkozón.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!