Hírek

2009.09.18. 11:41

OÉT: Magyarországon hátra van még a feketeleves!

A munkáltatói oldal 11-12 százalékos munkanélküliséget jósol a jövő évre

VG Online

Nem osztatlan a jövő évi költségvetés sikere az érdekképviseletek körében: a munkáltatók szerint nem képes a gazdaság élénkítésére, a munkavállalók szerint pedig még nehezebb helyzetbe hozza a rászorultakat.

A költségvetés mellett a jövő évi keresletnövelésről, valamint az egyszerűsített foglalkoztatásról tárgyal pénteken az Országos Érdekegyeztető Tanács.
 
A hazai kis- és közepes vállalkozói (kkv) szektornak még csak most jön a feketeleves - jelentette ki Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) alelnöke a pénteki Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) ülésén. Meglátása szerint ugyanis a hazai kkv-k a válságot eddig a tartalékaikból próbálták túlélni, ezek a készletek azonban most télen, illetve jövő tavasszal nagy valószínűséggel végleg kimerülnek.

Rolek Ferenc úgy véli, ez a foglalkoztatásban is nyomot fog hagyni: jövőre 11-12 százalékos munkanélküliségre lehet majd számítani.
Ennek megelőzésére éppen azért azt ajánlotta a kormányzati oldalnak az OÉT pénteki ülésén, hogy az Út a munkához program mellett a különböző munkahely-megőrző támogatások forrásait is bővítsék ki. A jelenlegi finanszírozás ugyanis csak átmenetileg képes segíteni a vállalkozásoknak a munkahelyek megőrzésére.

VG Online -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!