Hírek

2009.09.25. 13:33

Moszkva újabb lépései a gázuralom felé

Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök közölte, az orosz kormány kész arra, hogy adókedvezményeket adjon az új gázlelőhelyek feltárására az országban.

RIA Novosztyi - VG Online

Putyin a lehetséges adókedvezményekről a nyugat-szibériai Jamal-félsziget gázmezőinek fejlesztéséről tartott értekezleten beszélt, ez a világ legnagyobb gáztermelő régiója – írja a RIA Novosztyi. A miniszterelnök célja, hogy a gázpiacon eszközölt befektetések megtérülésig könnyítsen a vállalkozók helyzetén.

Szergej Smatko enegriaügyi miniszter szerint Jamal bizonyított földgázkészleteinek nagysága lehetővé teszi, hogy onnan évente 360 milliárd köbmétert termeljenek ki.

Közben a Gazprom elnök-vezérigazgatója kijelentette, Oroszország vezető helyet tudna biztosítani magának a világ folyékonygáz-piacán, ahol a részesedését 25 százalékra növelhetné. Alekszej Miller szerint a globális folyékonygázpiac meg fog kétszereződni 2020-ra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!