Hírek

2009.09.25. 14:25

Mire készül a Ford Kínában?

A Ford ma közölte: megnyitja harmadik kínai üzemét. A 490 millió dolláros beruházás keretében felépülő gyár 2012-ben kezdi meg működését.

AFP - VG Online

Az új gyárat a Ford a Chongqing Changan Automobile Co-val és a Mazda Motor Corp-pal közösen építi fel Kína déli részén. 2012-es nyitását követően az üzem 150 ezer Ford Focust gyárt le évente – jelenti az AFP.

Az egy millió négyzetméteres alapterületű üzem a Ford és a Mazda közös kínai kapacitását a jelenlegi 447 ezerről 600 ezerrel emeli. A kínai piacon a Ford jelentősen elmarad amerikai riválisa, a GM mögött, amely évente összesen 1,29 millió járművet gyárt le az ázsiai országban.

A Ford az eladások szempontjából jelenleg a tizenkettedik Kínában a J.D. Power and Associates adatai szerint. A piacvezetők a GM, a Volkswagen, a Hyundai és Toyota.

A Ford 197 212 autót hozott forgalomba Kínában az első félévben, ez 14 százalékos növekedés az előző évhez képest, ami azonban eltörpül a GM 38 százalékos ugrásához képest.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!